Friday, December 5, 2008

Seminggu sudah...

Sime Darby...


Sime Darby a.k.a Syarikat Tempat Praktikalku...

Seminggu sudah berlalu....aku praktikal kat sime darby dgn penuh dedikasi...hari pertama hingga hari ketiga aku x wat ape2 kerja pun...just lepak2...sembang2 sambil dgr lagu....tapi hari keempat dgn kelima dah mula berkerja....ape2 pun staff2 sume ok...xda hal....mula2 je kekok...maklum ler semua exec...aku kerja kat tingkat 5...Sales & Marketing Dept...

Wat masa ni tengah on going promotion jual2 rumah...namanya 'Parade of Homes'..ada 10 Township...mahal2 weh!!...ada yg starting price 2 million...tp design mmg cun....aku plak kene wat competitor analysis....nasib data dah ada...just masukan dlm SPSS...mujur aku pnh belajar...

Aku gak kene handle customers yg nak beli umah....nampak x number phone atas skali tu....aku ler yang pickup...satu Malaysia call...aku le angkat...huhu....xsangka ramai gak suke beli umah 1juta...melayu plak tu...bangga btol bangsa aku mampu miliki umah bernilai 1juta...promotion ni abis tengah bulan december ni...lama lg...so sape2 nak beli umah..sile la...hehe....Kadang2 aku kene prepare worksheet berkaitan dengan advertising dengan Bigtree...Mahal gak kos dier...Bawah ni ada beberapa gmbar tmpat aku praktikal....

Pintu Masuk...

Sales & Marketing Dept...

My Work Space...

2 comments:

Amy Wammy said...

WAH WAHH

Irma Nadira Inez said...

practical kt sime darby taipan ker?
how much did they pay u?